Eerste dag op Kreta

Na een onrustig nacht, eten en mijn koffers pakken melden bij de receptie, vragen of mijn tijdelijke woonstek inmiddels klaar is. Ik kwam er snel achter dat Grieken niet al te snel zijn. Na 5 uur hangen in de bar, receptie kon ik naar mijn verblijfplaats. Gelukkig valt mijn kamer me alles mee. Ik heb een douche, wc en koelkastje tot mijn beschikking en natuurlijk een bed. Dus maar vlug mijn spullen neerplanten.

Dan op verkenning. ´s-middags ontmoet ik twee meisjes van Tio die sinds 15 mei hier werkzaam zijn. Zij zijn niet positief over het werk. Het werk is nl erg zwaar, en de mensen zijn niet vriendelijk. Je mag alle rotklusjes opknappen en uitleg krijg je bijna niet. Je leert helemaal niets en daarvoor kwam ik toch hier naar toe. Hierover hebben zij al contact opgenomen met TIO. De werktijden zijn van 07.00-11.00 en van 18.00-22.00 uur. Je kan te voet naar het hotel maar moet wel een berg af en dus ook op. Oef puf...

In de omgeving is niets te beleven. Onze verblijfplaats bevindt zich in een gehucht met wat ik snel kan zien een supermarktje en een internetcafé. Dus we moeten ons zelf gaan vermaken.

Nou dit gaat goed de tweede dag. Zodra de meisjes naar het werk gaan krijg ik het moeilijk. Ik zie het effen niet zitten. Mis iedereen en naar aanleiding van hun verhalen vraag ik me af wat ik hier doe.